DOPRAVA ZDARMA OD 1499 Kč

Káva bez kofeinu Etiopie - Decaf RebelBean

Espresso Filtr
Neohodnoceno
349 Kč 1 349 Kč od 349 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Chutnám jako nugát, sušené ovoce, datle a liskooříškové máslo

turron dried-fruits dates nutella

Vhodné na espresso, moka konvičku a filtry

 filter-2_1 moka-pot french-presschemex-2

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naše káva bez kofeinu je opět bez kompromisů! Úžasně sladká, jemná a velmi čistá v chuti. Vynikne jak na espressu, tak i na filtru, kde se krásně projeví sladkost nugátu s příjemnou ovocností sušeného ovoce a datlí. To vše doplňuje příjemná chuť čokolády a plné tělo. Na espressu vynikne lehce vyšší acidita, intenzivní aroma sladkého koření a chuť lískooříškového másla a křížal.

Naše bezkofeinová káva pochází tentokrát z regionu Jimma na jihozápadě Ethiopie a je produktem jediného farmáře Mensura Abahika. Jedná se o odrůdu 74110 zpracovanou promytou metodou. Pro oblast Jimma byly donedávna typické kávy zpracované převážně naturální metodou, které příliš nevynikali svojí kvalitou. To se však posledních několik sklizní mění, farmáři na sebe berou větší risk, investují do promytých zpracování a kvalita místních lotů rapidně roste!

 ato bezkofeinová káva tedy byla nejprve zpracována klasickou promytou metodou a teprve poté zbavena kofeinu. Proces dekofeinizace probíhal s využitím metody sugar cane, ve kterém se jako účinná látka používá ethyl acetát. 

 V Rebelbean už všichni dávno víme, že decaf je jednoduše super! Rádi pijeme kafe, a pijeme ho hodně – jenže účinky nadmíry kofeinu nejsou moc příjemné. Skvělým řešením je právě „decaf“! Zvlášť, když si kafe pořád drží většinu svých původních chutí. Technologie jsou každým rokem dál a dál. Určitě vás zajímá, jak celý proces odstraňování kofeinu probíhá.

Metoda „sugar cane“:

  1. Nejprve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla.
  2. Ve druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou, fermentací cukrové třtiny – odtud název procesu. Za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu v zrnech na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích namáčení.
  3. Následně se zrna opět pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky usušena na požadovanou běžnou úroveň 10–12 % vlhkosti.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Původ kávy: Afrika
Země: Etiopie
Chuťový profil: Čokoládový
Způsob zpracování: Decaf, sugar cane
Cuppingové skóre: 80 - 84
Oblast: Kota Kebele, Jimma
Farma: Mensur Abahika
Vhodné na: Espresso, Moka Konvičku a filtry
Nadmořská výška: 1 950 - 2000 m.n.m.
Odrůda: JARC 74110

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola