Bezkofeinová káva - decaf Etiopie
Související produkty
Chutná jako griliáš, kakao, červené hrozno Vhodné na espresso a filtry Datum pražení:...
Chutná po banánech, makadamových oříšcích a pralinkách Vhodné na espresso a filtry...
Vhodné na filtry Chutnám po třešních, borůvkách, karamelu s nádechem černého čaje a...
Detailní popis produktu
Bezkofeinová káva z etiopského regionu Sidama pochází z promývací stanice Alemu Adama a je zpracována mokrou metodou (washed) s následnou dekofeinizací pomocí přírodního oxidu uhličitého (CO₂ decaf). CO₂ dekofeinizace je šetrný, přírodní proces, který zachovává chuťové vlastnosti kávy. V šálku se projevuje spíše do sladších tónů čokolády, oříšků a sušeného ovoce.
Káva je životabudič i navozovač dobré atmosféry. Proto nesmí chybět v žádné kanceláři. Většina kanceláří řeší kávovou přípravu automatickými kávovary na zrnkovou kávu.
Pro automatické kávovary je vhodné konzervativnější pražení kávy ve stylu italského espressa. Takto pražená káva se pak lépe extrahuje a nabídne plnou chuť bez acidity. Ideální je i pro přípravu mléčných kávových nápojů jako je cappuccino či caffe latte. Pro tuto řadu volíme prémiovou kávu. Jedná se o kvalitní zrno, které se na bodovém cupping skóre pohybuje v rozmezí 80 až 84,5 bodů SCA.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Výběrová káva |
|---|---|
| Původ kávy: | Afrika |
| Země: | Etiopie |
| Chuťový profil: | Čokoládovo-oříškový |
| Způsob zpracování: | Decaf |
| Cuppingové skóre: | 80 - 84 |
| Vhodné na: | Automatické kávovary a espresso |
| Oblast: | Sidama |
| Farma: | Alemu Adama |
Chutná jako ostružiny, citronová tráva, červené haribo Vhodné na espresso a filtry...
Vhodné na espresso a moka konvičku: Chutnám jako karamel, skořice, višně a červené...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
